042 633 61 96 kontakt@bislcc.pl pn - pt: 9:00 - 18:00, sob: kontakt telefoniczny w godz. 10-14.00

Wiza na Białoruś

bialorus

MOŻLIWA DO ZORGANIZOWANIA JEDYNIE WIZA BIZNESOWA LUB TRANZYTOWA, nie ma możliwości organizacji wizy turystycznej!

Wiza biznesowa wymagania:

  • paszport ważny co najmniej 3 miesiące po ukończeniu okresu ważności wizy zawierający czyste strony,
    wypełniony i podpisany wniosek wizowy (do pobrania na dole strony),
    1 kolorowa AKTUALNA fotografia paszportowa (3,5 x 4,5 cm), bez nakrycia głowy, jasne tło, twarz zwrócona na wprost,
  • ubezpieczenie zdrowotne firmy Europa na wszystkie zaplanowane dni pobytu w okresie ważności wizy – możliwość zakupu ubezpieczenia za pośrednictwem naszego biura.

Dla wizy jedno lub dwukrotnej biznesowej na 30 dni:

  • należy dołączyć zaproszenie od firmy białoruskiej (wystarczy przesłać drogą mailową lub faxem)

Dla wizy wielokrotnej biznesowej na 90 dni:

  • należy przedstawić zaproszenie od firmy białoruskiej (wystarczy przesłać drogą mailową lub faxem),

Dla wizy wielokrotnej biznesowej na 365 dni:

  • należy przedstawić oryginał zaproszenia od firmy białoruskiej,
  • kopia kontraktu pomiędzy firmą białoruską a polską,
  • oryginał wypisu z rejestru działalności gospodarczej firmy z Białorusi (zapraszającej).
  • oryginał zaświadczenia o zatrudnieniu z miejsca pracy.

Wiza tranzytowa - wymagania

  • wypełniony komputerowo i podpisany wniosek wizowy.
  • jedno aktualne kolorowe zdjęcie 3,5 х 4,5 cm,
  • paszport ważny co najmniej 3 miesiące po ukończeniu okresu ważności wizy,
  • obowiązkowe ubezpieczenie kosztów leczenia za granicą honorowane przez Ambasadę Białorusi - można wykupić w naszym biurze,
  • ważną wizę do państwa docelowego, oraz jej ksero,
  • kopie biletu lotniczego lub kolejowego,
  • podanie od firm (dla kierowców).

W celu otrzymania wizy wielokrotnej długoterminowej dla kierowców Wnioskodawca powinien okazać dodatkowo następujące dokumenty:

  • list na blankiecie firmowym adresowany do Wydziału Konsularnego Ambasady z prośba o wydanie wiz rocznych dla wielokrotnego przekroczenia granicy dla kierowców przedsiębiorstwa „ ... " według załączonej listy (imię i nazwisko)
  • podanie ZMPD
  • ksero licencji
  • ubezpieczenie

Opłata wizowa: w zależności od rodzaju wizy opłaty wynoszą od 320 zł do 460 zł

Czas oczekiwania na wizę: 8-10 dni.

Paszporty zawozimy do Ambasady w czwartki i odbieramy w czwartki - dokumenty należy dostarczyć do naszego biura do środy po południu. W przypadku konieczności wysłania lub odbioru dokumentów w innym dniu do kosztów doliczane są koszty dodatkowego kuriera 30 zł. w 1 stronę.

Pobierz Wniosek - Białoruś Wniosek Wizowy